11.9.08

SOUNOU PERCUSSION - Mali

‘Sounou & Bakary’

Percussie- Krachtig- Opzwepend

Februari-Maart 2010

VOOR HET EERST IN HET THEATER!



Maar liefst twaalf multi-instrumentalisten brengen hun Malinese cultuur met spetterende, krachtige percussie en typisch Malinese zang en dans op het podium. Het traditionele aspect van de cultuur van het Mandinka-volk wordt op een pure en zeer vernieuwende manier gemixt met hedendaagse percussiestijlen uit Mali. Alles komt in de show voorbij: de doundoun, de tama, de balafon en de djembé in al zijn variaties. Een muzikaal rijke show die ook visueel veel moois brengt!

Sounou Percussion is vijf jaar geleden opgericht in Bamako, de hoofdstad van het Mandinka rijk en uniek in Mali. De groep kwam reeds in de zomer van 2008 naar Nederland voor een succesvolle tournee tijdens de Mundial on Tour weken voorafgaand aan Festival Mundial.


Boubacar Diabaté, frontman van Sounou Percussion, speelt daarnaast mee met Symmetric Orchestra van de wereldwijd bekende koraspeler Toumani Diabaté. Ook speelt hij met Youssou N’Dour en zelfs op het laatste album van de IJslandse Björk!


De show ‘Sounou & Bakary’ voert het publiek mee in het leven van het mooie jonge meisje Sounou die verliefd wordt op een groot djembé speler, genaamd Bakary.

Bakary is een grootheid op muziekgebied, maar de ouders van Sounou geven er de voorkeur aan om hun dochter te laten trouwen met een groot zakenman uit hetzelfde dorp, dan met een arme djembé speler. Alle muzikanten uit het dorp keren zich tegen dit gedwongen huwelijk. Ze ontwikkelen een speciale dans om hiermee hun ontevredenheid te uiten. Het is namelijk verboden om in woorden hun ontevredenheid te uiten, net zoals Sounou dit ook niet mag doen. Bakary besluit het dorp te verlaten om elders zijn geld te verdienen. Met dit geld hoopt hij Sounou terug te kunnen krijgen.